Hoppa till innehåll

Tillsynsmyndighetens nya bedömning av riskerna i penningspelverksamhet publicerad

Utgivningsdatum 23.6.2022 11.50
Nyhet

Polisstyrelsen har publicerat sin bedömning av riskerna för penningtvätt och finansiering av terrorism som penningautomater i penningspelverksamhet medför i Fastlandsfinland. Denna bedömning av riskerna handlar om de mest betydande riskerna för penningtvätt med penningautomater.

Penningautomater utanför kasinon, dvs. på spelplatser och i särskilda spelsalar omfattas sedan början av 2022 av tillämpningsområdet för lagen om penningtvätt. Bland annat följande faktorer kan öka risken för penningtvätt i penningautomater: eventuella brister/otillräcklighet i identifiering av kunden och kontrollering av identiteten, egenskaper hos penningautomater som gör att nya betalningsmetoder kan införas samt penningautomaternas placering. För att minska riskerna går det bland annat att utveckla effektivare identifierings-/verifieringsmetoder och dessutom är de ökade begränsningarna för hur mycket spelaren kan satsa ett effektivt sätt att förebygga risken för penningtvätt.

Denna bilaga till tillsynsmyndighetens riskbedömning kompletterar enligt lagen om penningtvätt den övervakarspecifika sammanfattningen av riskbedömning som publicerades 29 januari 2021. Denna bilaga till riskbedömningen ska granskas tillsammans med det allmänna avsnittet i den övervakarspecifika riskbedömningen som publicerades 2021. 

Nyhet penningtvätt