Hyppää sisältöön

Suomi vahvistaa edelleen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä – pysyy tehostetussa seurannassa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 4.10.2022 11.50
Uutinen

Suomi on ryhtynyt lukuisiin toimiin vahvistaakseen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä, arvioi kansainvälinen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen vastainen toimintaryhmä (FATF).

FATF osoitti Suomelle lukuisia kehityskohteita vuonna 2019, kun se antoi maa-arvionsa rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä. Suomi on raportoinut omasta edistymisestään vuosittain.

FATFin mukaan Suomella on nyt 9:stä suosituksesta korkein mahdollinen arvosana. Lisäksi Suomi noudattaa 24:ää suositusta suurelta osin ja 7:ää osin. Suomi sai korotettua arvosanaansa suosituksesta, joka koskee oikeushenkilöiden läpinäkyvyyttä ja tosiasiallisia edunsaajia.

Suomi pysyy FATFin tehostetussa seurannassa. Suomi jatkaa estämistyön vahvistamista sekä kehittämällä lainsäädäntöään että tehostamalla käytännön toimintaansa. Suomi raportoi toimintaryhmälle edistymisestään seuraavan kerran vuoden päästä.

FATF toimii hallinnollisesti talousjärjestö OECD:n yhteydessä. Se tekee rahanpesun sekä terrorismin ja joukkotuhoaseiden rahoittamisen vastaista kansainvälistä yhteistyötä. Ryhmä kehittää ja antaa toimintasuosituksia sekä seuraa niiden täytäntöönpanoa jäsenmaissa vuosittaisilla kyselyillä ja määräajoin tehtävillä maa-arvioinneilla.

Lisätietoja:

Lainsäädäntöneuvos Maarit Pihkala, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30310, maarit.pihkala(at)gov.fi