Ilmoita epäilystä

Jos olet ilmoitusvelvollinen, tee ilmoitus havaitsemistasi epäilyttävistä liiketoimista tai terrorismin rahoittamisen epäilystä viipymättä rahanpesun selvittelykeskukselle. 

Voit tehdä ilmoituksen sähköisesti ilmoitussovelluksella alla olevan linkin kautta. Erityisestä syystä ilmoitus voidaan tehdä myös muuta salattua yhteyttä tai tietoturvallista menettelyä käyttäen.

Ilmoitusvelvollisena voit tehdä ilmoituksen epäilyttävästä liiketoimesta myös enimmäismääräksi asettamastasi kynnysarvon ylittävästä yksittäisestä maksusta tai muusta suorituksesta tai useasta erillisestä toisiinsa yhteydessä olevasta maksusta tai suorituksesta. Rahanvälityspalvelun tarjoajan on kuitenkin tehtävä ilmoitus jokaisesta yksittäisestä tai useasta erillisestä toisiinsa yhteydessä olevasta maksusta tai suorituksesta, jonka arvo on vähintään 1 000 euroa.

Tee rahanpesun selvittelykeskukselle ilmoitus, kun

  • epäilyttävä liiketoimi on suoritettu
  • keskeytetty liiketoimi on selvitysten jälkeenkin epäilyttävä
  • liiketoimesta on kieltäydytty
  • jälkikäteen paljastuu seikka, joka tekee liiketoimesta epäilyttävän.

Sähköinen rahanpesuilmoitus

Voit tehdä ilmoituksen sähköisessä ilmoitusjärjestelmässä, kun olet rekisteröitynyt. Järjestelmää ylläpitää rahanpesun selvittelykeskus.

Rahanpesuilmoitus organisaation edustajana

Organisaation ensimmäisen ilmoittajahenkilön on ensin rekisteröidyttävä, jotta rahanpesuilmoituksen voi tehdä organisaation edustajana. Ensimmäinen ilmoittajahenkilö saa automaattisesti roolin organisaation verkkosivuston ylläpitäjä. Ylläpitäjän rooli on vaihdettavissa myöhemmin, kun muita henkilöitä rekisteröityy organisaation ilmoittajahenkilöiksi.

Siirry sovelluksen etusivulle

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä rahanpesun selvittelykeskukseen puhelimitse numeroon 0295 486 833 (arkisin klo 8–16).

XML-muotoinen ilmoitus

Ilmoituksen voit lähettää sovelluksen kautta myös ilmoittajan omasta tietojärjestelmästä XML-tiedostona. Jos olet kiinnostunut tästä mahdollisuudesta, ota yhteyttä rahanpesun selvittelykeskukseen sähköpostitse goaml.krp(at)poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 486 833 (arkisin klo 8–16).

Yksityishenkilö, havaitsiko jotain epäilyttävää?

Jos olet yksityishenkilö ja haluat kertoa rahanpesuun tai terrorismin rahoittamiseen liittyvistä seikoista, voit lähettää sähköpostiviestin osoitteeseen [email protected]  tai kertoa poliisille kiireettömän tiedon epäilyttävästä aineistosta tai ilmiöistä nettivinkin kautta www.poliisi.fi/nettivinkki. Nettivinkki-lomakkeen kautta ei oteta vastaan rikosilmoituksia. Rikosilmoituksen tekoon voidaan käyttää sähköistä rikosilmoitusta.

Rahanpesun selvittelykeskuksen ilmoitussovellukseen ei voi rekisteröityä yksityishenkilö, joka ei ole rahanpesulaissa tarkoitettu ilmoitusvelvollinen.

Ilmoitus rahanpesulain rikkomisepäilystä

Jos huomaat oman yrityksesi tai kumppaniyrityksesi rahanpesulain noudattamisessa puutteita, voit ilmoittaa siitä suoraan valvontaviranomaisille. Voit toimia näin myös, jos asioit itse yrityksessä, jossa näitä velvoitteita ei noudateta.

Kullakin valvojalla on oma kanavansa, jota pitkin ilmoituksen voi tehdä myös anonyymisti.

Finanssivalvonnan ilmoituslomake väärinkäytösepäilystä

Aluehallintoviraston ilmoituslomake epäillystä rahanpesulain rikkomisesta

Poliisin ilmoituslomake epäilystä rahanpesulain rikkomisesta koskien rahapeliyhteisöä tai sen asiamiehiä

Ahvenanmaan maakunnan hallituksen ilmoituslomake

Ahvenanmaan arpajaisia valvovan viranomaisen ilmoituslomake muun muassa arpajaislain vastaisia pelejä tai rahanpesua koskevista epäilyistä