Rahanpesu.fi:n saavutettavuusseloste

Tämä seloste koskee rahanpesu.fi-verkkosivustoa, ja se on päivitetty 14. toukokuuta 2024. Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia eli kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalveluja. Selosteessa kerrotaan, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta.

Sivuston saavutettavuus 

Rahanpesu.fi-verkkosivusto täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1) eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita. Rahanpesu.fi-sivustolle tehdään erillinen saavutettavuusarviointi loppuvuodesta 2020. Verkkopalvelun keskeiset puutteet on kuvattu tässä selosteessa. 

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät ole vielä saavutettavia

Sivuston hakutoiminto ja hakusivu eivät ole täysin saavutettavia. Hakua korjataan parhaillaan. Sivuston mobiilinavigaatio ei ole saavutettava kaikilla ruudunlukija ja selain -yhdistelmillä selattaessa.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät sivustolta ongelmia joita ei ole kuvattu tässä selosteessa, ilmoita niistä meille. Otamme mielellämme vastaan myös muita huomioita ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuuteen liittyen. Voit lähettää palautteesi sähköpostilla sivulla vm.fi/palaute löytyvään sähköpostiosoitteeseen. Sivulla annetaan ohjeita saavutettavuuspalautteen antamisesta.

Saavutettavuuden valvonta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi kulua 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
saavutettavuusvaatimukset.fi  
[email protected]   
puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)